Tankar kring webbsidor

Tankar kring webbsidor

juni 18, 2016, publicerad av , Aktuellt,Externt,Gabriella Bosticco,

Som de flesta webbyråerna köper jag WordPressmallar med omsorg. Det finns en uppsjö av professionella WordPress-kodare som lägger ner massor av tid på att skapa kraftfulla mallar. Därför ser jag ingen anledning till att själv försöka ge mig på att skapa egna mallar.

Tyvärr finns bland köpemallarna även en hel del undermåliga mallar som inte alls fungerar som de bör göra. Av egen erfarenhet har jag lärt mig vilka WordPressbutiker som är bra respektive mindre bra.

Utifrån en köpemall kan jag sen modifiera om den en hel del så att den får det utseende kunden vill ha med hjälp av lite omkodning, CSS, layout, ändring av typsnitt, färger, bilder m.m.

Ibland kan det vara lite tidsödande att hitta ”rätt mall” men oftast har kunden en klar bild eller önskemål över hur de vill att deras nya sida ska se ut, vilket gör att man lättare kan komma fram till ett bra val.

Det viktigaste och självklara kriterierna jag letar mallar efter är att:

  • Mallen ska fungera bra i alla webbläsare
  • Mallen ska vara responsiv d.v.s. anpassar sig till alla skärmstorlekar som mobiltelefoner, surfplattor eller persondatorer utan att man behöver scrolla i höjd- eller sidled
  • Att man i mallen kan välja en meny som följer med ned på sidan och gärna en uppknapp som tar mig tillbaka upp som visare sig när man börjar komma ner en bit på sidan

Utöver allt detta är det viktigt för mig att alltid ha en nära dialog med kunden, för att gemensamt hitta fram till en bra lösning. Det är inte alltid kunden vet vad de vill ha, därför är det viktigt att förstå och känna in en känsla för vad de vill förmedla och samtidigt kunna dela med mig av mina kunskaper och idéer.

Välkommen att höra av er till GaboDesignom ni behöver hjälp med en sida i WordPress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *