När jag bygger en webbsida…

När jag bygger en webbsida…

juni 18, 2016, publicerad av , Aktuellt,Externt,Gabriella Bosticco, Kommentarer inaktiverade för När jag bygger en webbsida…

Som många webbyråer köper jag WordPressmallar med omsorg

Det finns en uppsjö av professionella WordPress-kodare som lägger ner massor av tid på att skapa kraftfulla mallar. Därför ser jag ingen anledning till att själv försöka ge mig på att skapa egna mallar.

Tyvärr finns bland köpemallarna även en hel del undermåliga mallar som inte alls fungerar som de bör göra. Av egen erfarenhet har jag lärt mig vilka WordPressbutiker som är bra respektive mindre bra.

Utifrån en köpt mall kan jag sedan ändra lite i kod, CSS-layouten, byta typsnitt, färger, så att den får det utseende kunden vill ha.

Ibland kan det vara lite tidsödande att hitta ”rätt mall” men oftast har kunden en klar bild eller önskemål över hur de vill att deras nya sida ska se ut, vilket gör att man lättare kan komma fram till ett bra val.

Det viktigaste och självklara kriterierna jag letar mallar efter är:

  • att mallen ska fungera bra i alla webbläsare
  • att mallen ska vara anpassningsbar (responsiv) till alla skärmstorlekar som mobiltelefoner, surfplattor eller persondatorer
  • att välja en mall där huvudmenyn följer med ned på sidan och gärna en “uppknapp” som tar mig tillbaka uppåt på sidan igen

Utöver det är det viktigt för mig att alltid ha en nära dialog med kunden för att gemensamt hitta fram till en bra lösning. Det är inte alltid kunden vet vad de vill ha, därför är det viktigt att förstå och känna in en känsla för vad de vill förmedla och samtidigt kunna dela med mig av mina kunskaper och idéer.

Comments are closed.